Skoči na glavno vsebino

Bralne urice v vrtcu se prepletajo s pred bralno vzgojo otrok v vrtcu, kar bogati tako delo v vrtcu kot kakovost življenja v družini. Sodelovanje staršev z vrtcem je odvisno predvsem od tega, kako bralne urice razumemo vzgojitelji in kako povabimo starše k sodelovanju.

Skupno branje v družini in v vrtcu oz. knjižnici poglablja medsebojne čustvene vezi in je dober začetek poti v svet knjige, literature … 

V vrtcu se zavedamo izjemnega pomena branja pri razvoju otrok. Branje ne le spodbuja razvoj jezikovnih sposobnosti, temveč tudi kreativnost, domišljijo in celosten razvoj otrokove osebnosti.

V prijetnem vzdušju smo se na bralnih uricah v vseh enotah Vrtca Zarja Celje v letošnjem šol. letu zbrali trikrat. Strokovni delavci smo skrbno izbrali zgodbe, prilagojene starosti otrok. Starši so bili povabljeni, da skupaj s svojim otrokom prisluhnejo zgodbam, ki so jih brali strokovni delavci vrtca in naše upokojene sodelavke. Po vsakem branju je sledila bodisi čajanka ali kratka likovna in ustvarjalna delavnica, kjer so se otroci lahko poglobili v tematiko prebranega.

“Skupne bralne urice v vrtcu niso le čas, ki ga preživimo skupaj, temveč so dragocen trenutek, ko gradimo most med svetom knjig in svetom otrok. V tej čarobni navezi se rojeva ljubezen do branja, ki bo spremljala naše otroke skozi vse življenje. Zato vzemimo si čas, odprimo knjigo in skupaj ustvarjajmo nepozabne trenutke, ki bodo obarvali otroštvo naših malčkov.”

Zapisala: Marina Hrovat, dipl. vzg.

Dostopnost