Skoči na glavno vsebino

V mesecu oktobru smo v vseh oddelkih enote Živ Žav izvedli jesensko srečanje, ki je potekalo v duhu gibanja in s pridihom čudovite jeseni.

V starejših oddelkih so se otroci in starši zbrali v vrtcu, kjer jih je najprej pozdravil jesenski ježek in jih prijazno povabil na sprehod na vrh hriba Golovec. Otroci in starši so s pomočjo delovnega lista po poti reševali različne gibalne naloge in pri tem opazovali jesensko obarvano naravo ter uživali v skupnih trenutkih. Ko so naloge opravili, so se vrnili v vrtec, kjer jih čakala jesenska pojedina.

V oddelkih 2 – 3 in 2 – 4, je jesensko srečanje potekalo na predšolskem igrišču. Na začetku je sledil uvodni pozdrav in povabilo k skupnemu druženju ob gibanju. Otroci so skupaj s starši na petih postajah, označenimi s simbolom, premagovali različne gibalne naloge z jesenskimi plodovi.  Ob vsaki opravljeni nalogi so otroci na kartonček prejeli štampiljko s simbolom postaje. Na koncu je za vložen trud in sodelovanje sledila pogostitev s pečenim krompirjem in sadjem.

Najmlajši otroci in starši pa so si na malčkovem igrišču najprej ogledali kratko uvodno dramatizacijo z ježkom. Sledile si gibalne igre na različnih postajah, razporejenih na igrišču in na terasi. Srečanje so zaključili s pokušino jesenskih dobrot in polno košaro prijetnih spominov.

Zapisala: Katja Grom

Dostopnost