Skoči na glavno vsebino

Prijetno jesensko vreme smo izkoristili za popoldansko druženje s starši in otroki prvega in drugega starostnega obdobja v enoti vrtca Mehurček. Priprave na dogodek so potekale že nekaj tednov prej, ko so otroci in vzgojitelji skupaj ustvarjali jesenske okraske, risali, barvali ter oblikovali čudovite dekoracije. Prostori vrtca so bili okrašeni z jesenskimi listi, bučami in drugim naravnim materialom, kar je ustvarilo toplo ter prijetno okolje.

Dogodek je združil otroke, starše in vzgojitelje v prijetnem in veselem vzdušju, kjer smo se skupaj razgibali s fit metodologijo, otroci pa so se skupaj s starši v nadaljevanju preizkusili v različnih športnih igrah. Kotalili so buče, jih vozili v samokolnici, vlekli so vrv, poskakovali z vrečami, ciljali s kostanjem, prenašali na palici vez koruze, se preizkusili na spretnostnem poligonu …

Srečanje se je zaključilo s sladkim presenečenjem, kjer so se starši, otroci in vzgojitelji družili in delili svoje izkušnje. Jesensko druženje je bilo nepozabno in uspešno. Otroci so se imeli odlično, starši so uživali v skupnem času s svojimi otroki, vzgojitelji pa smo bili ponosni na trud in delo, ki smo ga vložili v pripravo dogodka. To srečanje je pripomoglo k ustvarjanju močnejših vezi med vrtcem, otroki in njihovimi družinami.

Zapisala: Marina Hrovat

Dostopnost