Skoči na glavno vsebino

Vrtec Zarja je v natečaju »Zamaškonjam« bil kar dvojni zmagovalec. Enota Mehurček je najprej prejela nagrado za kreativno izdelavo zbiralnika z maskoto Jolly in osvojila 2. mesto. Kot celotni vrtec pa smo v nadaljevanju ob spodbudi Zamaškonjamov osvojili tudi 1. mesto v  največ zbranih kg zamaškov in to kar 300 kg skupaj.

Koordinatorice natečaja pri nagrajenem Zamaškonjamu so bile vzgojiteljice Marina, Nina in Gordana iz enote Mehurček. Pri izdelavi Zamaškonjamov iz drugih enot pa so sodelovali seveda tudi ostali otroci, ob strokovnem vodenju s strani vzgojiteljev in vzgojiteljic.

Zbiranje zamaškov je bila za otroke izredno spodbudna dejavnost, saj so se  skozi njo učili o pomembnosti recikliranja in ohranjanja okolja ter pridobivali občutek zavedanja o pomenu tovrstne akcije – zbiranje zamaškov za ljudi, ki potrebujejo pomoč zaradi primanjkljajev na gibalnem področju.

Zahvaljujemo pa se seveda tudi vsem staršem za sodelovanje pri natečaju, saj ste nam pomagali pri spodbujanju vaših otrok, da smo bili uspešni pri zbiranju zamaškov za DRUŠTVO  »VESELE NOGICE«.

Ob zaključku natečaja smo bili s strani sponzorja akcije, podjetja Jolly, nagrajeni z ustvarjalnimi paketi Jolly, ki smo jih podelili po vseh enotah našega vrtca.

Zapisala: Marina Hrovat, dipl. vzg.

Dostopnost